De voortgang in het opknappen van de Hof

 

Thumbnail image

Thumbnail image

Zoals al gezegd in de intro, zijn we met het opknappen van de Hof gewoon doorgegaan in de tussentijd! Binnen zijn de betonnen trap en de bakstenen reling van de bovenverdieping vervangen door een iets luchtigere variant van mooi natuurlijk hout. Een stijl die we op steeds meer plekken terug willen laten komen. Tussen de hal, die steeds meer de centrale ontmoetingsplek wordt en de ingang hebben we klapdeuren gemaakt, waardoor er nu een kleine hal is waar je binnenkomt. zie foto's.

 

DSC 0550 Medium2

 

Buiten zijn we het afgelopen jaar flink bezig geweest met de terrassen, die nogal schots en scheef lagen; ze hebben een make-over gekregen, waarbij we de grindtegels op de kop gelgd hebben met een framewerk van waaltjes er omheen. Het ligt er nu weer strak en eigentijds bij!

Minder zichtbaar is het werk dat we aan de afvoer van het hemelwater gedaan hebben. Dat krijgen we steeds beter onder controle en daarmee steeds minder modder rond de Hof.

De oprit en het erf heeft een geheel nieuwe uitstralling; de betonnen klinkers eruit, gebakken Waaltjes erin, beetje breder en op de plek voor de autos's hebben we grasstenen gelegd, dus daar wordt het strakd mooi groen.

In de zomer hebben we onder leiding van Rob Vogel, een schilder die Jan nog uit het Amsterdamse kende, het  buitenwerk van de Hof gedaan. Veel herstelwerk, wat door een andere Rob gedaan werd hier uit Witteveen en alles in een goede laag lak gezet.

De dakkapel op het voorhuis kon niet meer mee voor een volgende ronde, die moest geheel vernieuwd. Toen maar gelijk, van het ene moment op het andere, besloten om hem drie keer zo breed te maken, waarmee onze eigen badkamer veel meer ruimte gekregen heeft; dat kon geen kwaad, je moest je eerst in een bocht draaien voordat je het bad in kon en dat is nu helemaal ruim en goed geworden.

Voor dit jaar staat in de zomer als laatste grote klus het dak gepland. Dakpannen er af,  isolatie er op en tegelijk de installatie van  zonnecollectoren en -panelen.

Binnen gaan we nu ook al het houtwerk doen en dat begint met de vervanging van alle oude deuren door robuuste massieve houten deuren van populierenhout. Voor de aftimmering gaan we met berkenhout werken. Beide zijn heel licht-getinte houtsoorten. We verheugen ons er nu al op hoe dat er uit gaat zien.