Mannenwerk is in opkomst!

Steeds meer mannen ontdekken met elkaar de kracht van van het samenzijn, de kracht van het delen en om met elkaar te voelen wat het is om man te zijn. Het is onderdeel van een groeiend besef dat 'het' anders moet en dat het ' man-zijn' en 'vrouw-zijn' en de verhouding tussen mannen en vrouwen toe is aan vernieuwing.

Vrouwen komen al langer bij elkaar in cirkels om te delen met elkaar, om van elkaar te leren en om te werken aan wat er geheeld moet worden in de vrouwenlijn. De stap die daarop volgt is dat vrouwen in hun eigen kracht zullen gaan staan en de leidende rol op zich gaan nemen, die nodig is in deze tijd.

Ook op het mannenstuk is heling nodig, willen mannen de rol op kunnen pakken waarin ze zich weer 'echt man' kunnen en mogen voelen. Evolutionair is dat de beschermende rol, het zorgen voor veiligheid, voor de bedding waarin vrouwen kunen baren en voor de kinderen zorgen en het zorgen voor de aanvoer van voedsel. Zowel op het gebied van veiligheid als van het voedsel schort er het nodige, iets wat steeds prangender wordt in onze tijd.
En waar het nu in deze tijd ook om zal gaan is dat er mannen klaar staan om de vrouwen die in hun kracht gaan staan de bescherming te geven die ze dan nodig hebben. Geen bescherming met alle geweld, maar met de oerkracht die de man nog steeds diep in zich heeft.

We vinden het fijn dat we met de Hof een plek kunnen bieden aan zowel mannen- als vrouwengroepen die met deze zoektocht bezig zijn.

Thumbnail image 

Maandelijks is er op de Hof een Volle Ma(a)ncirkel waar de mannen rond het vuur lief ,leed & maaltijd delen. Elke maan heeft een eigen thema, gerelateerd aan de groeicyclus in de natuur of de periode van het jaar. De vraag hoe wij ons verhouden tot deze natuurlijke levenscyclus, zorgt vaak voor een vanzelfsprekende invulling van de avond.

Als voorbereiding wordt elke maand een beschrijving van die maan rondgestuurd, geschreven door Niels van der Mast. Hij is de initiator van het fenomeem ‘Volle Ma(a)ncirkels’. Niels heeft als visioen dat er overal in Nederland met Volle Maan, groepen mannen bij elkaar komen rond het vuur om te delen. Voor elke maan heeft hij een verhaal geschreven, met als bron de mythologie van diverse culturen, waaronder onze eigen Germaanse, Keltische en Griekse mythologie.

Deze verhalen dienen als inspiratiebron. Ze kunnen voor een thematische invulling voor de avond zorgen, maar in principe is de avond open en is de ruimte vrij voor wat zich aandient.

meer info ?

floating male

Yama Voorhorst en Remko Leeuw geven samen de eerste  Male Wisdom Retreat op de Hof: "Masculinity and your relation with authentic Manhood", is het onderwerp.
"If you don’t consciously choose to work over new ways of Manhood, you will somehow keep re-using what you inherited from your parents and from the environment in which you were fostered.

For men who are ready to stand up and take full responsibility for their lives by empowering themselves, each other and reclaiming the vibrant power of their Masculine Energy.
For men who want to live with authenticity and who want to build on a new conscious Manhood.
For men who want to heal and balance their relationship with Women and the Female Energy".

nieuwsgierig?

 

Thumbnail image

Binnenkort start Hajee van Mankracht met zijn eerste Mankracht Mannenweekend op de Hof.
Het wordt een zoektocht naar jouw mannelijke essentie. Een down to earth workshop, bedoeld om je bewust te maken van je mannelijk potentieel en je grenzen op een gezonde manier te leren bewaken. Je ontdekt hoe je jouw mannelijke capaciteiten inzet in je relatie tot vrouwen, op je werk en in alle sociale situaties waar je mee te maken hebt. Zodoende verdwijnt het gevoel van onrust en desoriëntatie, veroorzaakt door alledaagse beslommeringen, als sneeuw voor de zon.

Mankracht weekend April

 

Thumbnail image

Dit jaar staat met Pinksteren voor de vierde keer de workshop  "Mannen samen Smeden" op de hof-agenda. Een workshop van Taru van den Born (smeden) en Jan van Dijk voor de ceremonies. Door de grote interesse voor de workshop wordt deze w.s in de herfsvakantie (noord) herhaald.

Mannen samen Smeden

 

krijgerswerk 03 14 52 klein

 Mannenwerk.org geeft inmiddels al vier jaar vier keer per jaar een meerdaagse met de thema's krijgerswerk, koningswerk, vrouwenwerk en meesterwerk op de Hof. In deze workshops worden de verschillende archetypes waarin de man zich herkent uitgediept met veel drama en spel. Het leidt tot initiaties waarmee de mannen in hun dagelijks leven, werk en relaties, hun voordeel mee doen.

interesse?